четвер, 16 лютого 2023 15:40

ЄС заборонить продавати у Росію унітази

ЄС заборонить продавати у Росію унітази
До списку санкцій включили символічні заборони. Фото: Pexels

Євросоюз заборонить продавати у Росію унітази

Обмеження стосуються "біде, унітазів, зливних бачків та подібних сантехнічних виробів", повідомляє Euobserver з посиланням на 146-сторінковий список товарів, які більше не будуть експортуватися до Росії.

У списку також світлодіоди, конопляна пряжа, вилочні навантажувачі, поштові сортувальні машини, димохідні труби, цегла, шини і навіть пера для ручок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель вказав на поразку Росії

Ці заборони є символічними. Основна мета торговельного ембарго вартістю €11 млрд на рік - зупинити продаж високотехнологічних товарів, які можуть бути використані в російських системах озброєнь. Це електроніка, лазери, радіообладнання, програмне забезпечення, авіоніка, морські камери і рідкоземельні мінерали.

Санкції ЄС мають набути чинності до 24 лютого.

Наступний, вже десятий числом пакет санкцій проти Росії може бути повністю готовий і затверджений до річниці російського вторгнення в Україну - до 24 лютого 2023 року.

Під санкції також може потрапити Російська державна корпорація з атомної енергетики Росатом. Вона допомагає російській військовій промисловості обходити санкції Заходу. Росатом причетний до створення контрабандних схем з постачання російському воєнпрому компонентів, технологій і сировини для ракетного палива.

Зараз ви читаєте новину «ЄС заборонить продавати у Росію унітази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі