четвер, 07 жовтня 2021 22:24

ЄС розширює список санкцій проти режиму Лукашенка

ЄС розширює список санкцій проти режиму Лукашенка
Європа запроваджує нові санкції проти Лукашенка. Фото: Белсат

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію щодо Білорусі. Планується розширити санкції проти білоруської влади, а також секторів економіки.

Депутати закликають країни Євросоюзу "і далі посилювати адресні економічні санкції, зосередивши увагу на ключових білоруських секторах, і невідкладно просувати п'ятий пакет санкцій проти білоруських фізичних і юридичних осіб, що беруть участь у нескінченних репресіях", йдеться в заяві, опублікованій на сайті Європарламенту.

Текст резолюції був схвалений 506 голосами, проти виступили 29 депутатів, 139 - утрималися.

Європарламентарі закликають до "беззастережної підтримки білоруської демократичної опозиції в організації вільних і справедливих виборів під міжнародним наглядом" і засуджують відносини між керівництвом Білорусі і РФ.

Була висловлена солідарність "з країнами ЄС, постраждалих від гібридних атак Білорусі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче створити міцний союз з Путіним

Єврокомісія запропонувала припинити дію візового кодексу Євросоюзу для людей, пов'язаних із білоруським режимом. Обмеження полягатимуть у тому, що білоруські чиновники проходитимуть звичайні жорсткі процедури при отриманні віз для в'їзду в ЄС. Вони не будуть звільнені від оплати й не будуть автоматично отримувати багаторазових віз.

Зараз ви читаєте новину «ЄС розширює список санкцій проти режиму Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі