середа, 21 вересня 2022 16:31

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС готується вдарити санкціями по Росії через "референдуми"

ЄС готується вдарити санкціями по Росії через "референдуми"
ЄС готує нові санкції проти РФ через організацію "референдумів". Фото: pixabay.com

Євросоюз готує новий пакет санкції проти Російської Федерації.

Такою буде відповідь ЄС на організацію псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях України, звірства проти мирних українців та на часткову мобілізацію в РФ. Про це сказав речник Євросоюзу Пітер Стано в Брюсселі, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдореферендуми на окупованих територіях: як відреагувала міжнародна спільнота

"Ми вже говорили, що такі дії матимуть наслідки з нашої сторони. Цього тижня увага прикута до подій у Нью-Йорку, до ГА ООН (Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй. – Gazeta.ua). Але країни-члени вже провели координаційну зустріч, де були обговорені шляхи реагування ЄС на продовження війни РФ проти України", – сказав він.

Стано зауважив, що всі ці елементи були обговорені між країнами-членами. Проте обговорення на цьому етапі конфіденційне. Інформація про рішення буде оприлюднена, "коли прийде час", додав речник ЄС.

19 вересня бойовики "ЛНР-ДНР" вимагали негайно ініціювати "референдуми" про визнання їх "суб'єктами" Російської Федерації. Псевдореферендуми хочуть провести 4 листопада, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Заяви бойовиків про псевдореферендуми є ознакою істерики через контрнаступ Збройних сил України. А проведення таких "референдумів" фактично буде визнанням Росією поразки у війні, сказав радник міністра оборони Олексій Копитько.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готується вдарити санкціями по Росії через "референдуми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі