пʼятниця, 21 жовтня 2022 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган знову хоче переговорів про мир в Україні. Каже, що Путін "пом'якшав"

Ердоган знову хоче переговорів про мир в Україні. Каже, що Путін "пом'якшав"
Турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган знову планує поговорити з українським та російським колегами. Фото: facebook.com/RTErdogan

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган найближчими днями має намір вкотре зателефонувати лідерам України та Росії – Володимиру Зеленському та Володимиру Путіну.

Сторони можуть обговорити тему переговорного процесу, пише Anadolu.

Ердоган сказав журналістам, що Туреччина не втрачає надії на діалог між лідерами РФ та України. Він переконаний: сторони, яка програла від миру, не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина не займає нейтральну позицію у війні – Кулеба про зовнішню політику Анкари

Турецький лідер розповів, що під час останньої розмови з Путіним у нього склалося враження про пом'якшення позиції російського президента щодо діалогу з Україною.

"Найближчими днями за підсумками телефонних розмов (із Путіним та Зеленським. – Gazeta.ua), зрозуміємо, як далеко зможемо просунутися. Напередодні я спілкувався з Володимиром Зеленським. Я відчув у його промові відсутність перешкоди та готовність до розв'язання цього питання. Ми не втрачаємо надії", – сказав Ердоган.

30 вересня, оголошуючи анексію частково окупованих областей України, Володимир Путін публічно заявив про свою готовність говорити з Києвом.

Того ж дня Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий розглянути можливість переговорів із президентом Росії, але вже не з Путіним. Це фактично стало відповіддю України на оголошену Путіним анексію.

Росія з 10 жовтня пошкодила 30% електростанцій по всій Україні масованими обстрілами. Тому для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним місця не лишилося, заявив 18 жовтня Зеленський.

Путін не збирається завершувати війну, а так зване "перемир'я" у вигляді переговорів йому потрібне лише для того, аби зібратися з силами для нового наступу навесні 2023 року, писало російське видання "Медуза".

Зараз ви читаєте новину «Ердоган знову хоче переговорів про мир в Україні. Каже, що Путін "пом'якшав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі