субота, 09 березня 2024 07:30

"Епоха миру" в Європі скінчилась - Кулеба

"Епоха миру" в Європі скінчилась - Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував питання допомоги Україні. Фото: gettyimages.com

Щоб зупинити російських загарбників, Україні потрібне необмежене постачання військової допомоги.

Підтримка за принципом "крапля по краплі" більше не ефективна. Про це на спільній прес-конференції у Вільнюсі з головами МЗС Латвії, Литви, Естонії та Франції заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє DW.

За словами українського міністра, допомогу "крапля по краплі" слід замінити на "необмежене та своєчасне" постачання всієї необхідної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Республіканці у США готують новий проєкт рішення про допомогу Україні

"Стратегія допомоги Україні крапля по краплі більше не працює. Якщо все продовжуватиметься так, як зараз, то добром не закінчиться ні для кого", - сказав Кулеба.

Він також закликав зрозуміти, що "епоха миру" в Європі скінчилась, а всі "слабкі рішення" будуть лише призводити до "великих війн". Водночас "сильні рішення" вестимуть до їх закінчення.

Міністр також заявив, що не бачить жодних проблем у присутності іноземних військових в Україні.

"У період з 2014 по 2022 рік в Україні дуже ефективно діяла безліч навчальних місій. Я не бачу причин, чому це не може тривати", - сказав Кулеба.

Західні союзники мають збільшити та пришвидшити підтримку України.

Окрім того, у разі необхідності слід направити свої тренувальні місії. Про це під час виступу на відеоконференції міністрів закордонних справ та оборони країн-союзників щодо підтримки України заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «"Епоха миру" в Європі скінчилась - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі