неділя, 04 липня 2021 15:08

Експрем'єр Франції влаштувався на роботу в російську нафтову компанію

Експрем'єр Франції влаштувався на роботу в російську нафтову компанію
Фійон увійшов до ради директорів російської компанії. Фото: bienvenue

Колишнього прем'єр-міністра Франції Франсуа Фійона призначили членом правління нафтової компанії "Зарубежнефть", яку контролює влада РФ.

Фійон приєднався до правління компанією 28 червня. Про це повідомляє Politico.

Колишній глава уряду під керівництвом Ніколя Саркозі працює в компанії через свою консалтингову фірму "Apteras". Його кандидатуру висунув російський уряд на початку червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розширила список заборонених товарів з України

Фійон почав працювати у консалтингу після катастрофічної кампанії на президентських виборах у 2017 році, яка була зірвана через скандал з фальшивими робочими місцями. У червні 2020 року його засудили до п'яти років ув'язнення із випробним терміном на три роки.

АТ "Зарубежнефть" спеціалізується на розвідці, розробці та експлуатації нафтових і газових родовищ за межами Росії.

Фійон був прем'єр-міністром Франції у 2007-2012 роках, під час президентства Саркозі. У 2020 році його визнали винним у використанні держкоштів для оплати праці своєї дружини і дітей, яку ті ніколи не виконували, і присудив йому реальний термін тюремного ув'язнення та 10-річну заборону балотуватися на виборні посади.

Колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль увійшла до нового складу ради директорів компанії Роснафта, затвердженого акціонерами російської компанії.

Кнайсль запам'яталась танцем з президентом РФ Володимиром Путіним на своєму весіллі.

Зараз ви читаєте новину «Експрем'єр Франції влаштувався на роботу в російську нафтову компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі