понеділок, 07 березня 2022 22:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Єгипет оплатить повернення десятків тисяч українців до Європи

Єгипет оплатить повернення десятків тисяч українців до Європи
Єгипет оплатить евакуацію близько 20 тис. українців до Європи. Фото: facebook.com/EgyptianCabinet

Уряд Єгипту профінансує повернення українських туристів, які опинилися на курортах цієї країни під час війни РФ проти України.

Єгипетська влада ухвалила рішення оплатити авіаквитки українців до країн, які межуть з Україною. Про це повідомив речник глави уряду Єгипту Надер Саад.

Він підкреслив, що до цього українцям продовжували термін перебування в країні та готелях на єгипетських курортах. Нині уряд Єгипту вже домовився про відправлення українських туристів на літаках авіакомпаній Egypt Airlines та Air Cairo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд ООН пообіцяв ухвалити рішення про геноцид українців "якнайшвидше"

"Єгипетський уряд бере на себе оплату вартості авіаквитків", - зазначають у повідомленні.

Додають, що вже перевезли близько 4 тис. українців. Рейси продовжуються, оскільки загальна кількість громадян України, які опинилися на курортах Єгипту на момент початку війни РФ проти України, оцінюється в 20 тис. осіб.

Також єгипетські авіакомпанії вивозять громадян Єгипту з України. Їх нараховується 6 тис. осіб, у тому числі - близько 3 тис. студентів. Єгипетські ЗМІ повідомляють про групи єгиптян, які безперешкодно залишили територію України в бік Польщі, Угорщини, Румунії та Словаччини. Після цього - вирушили додому.

У зв'язку з російським вторгненням українці, які зараз перебувають у Єгипті, можуть безплатно залишатися в готелях після закінчення путівок і розраховувати на безплатне харчування. У соцмережах туристи підтверджують, що їх залишили в готелях і годують. Більшість знаходяться у трьох містах – Хургаді, Марса-Алам і Шарм-еш-Шейху.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет оплатить повернення десятків тисяч українців до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі