середа, 27 квітня 2022 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Джонсона запитали, чи можуть ЗСУ використовувати британську зброю на території РФ

Джонсона запитали, чи можуть ЗСУ використовувати британську зброю на території РФ
Україна має право себе захищати. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не проти застосування Україною наданої їй зброї проти цілей на території Російської Федерації.

Україна має право себе захищати, заявив він журналістам у відповідь на запитання про можливість застосування ЗСУ зброї, яку надала Британія, по нафтобазах у РФ, повідомляє ВВС.

"Ми не хочемо, щоб криза вийшла за кордони України. Але українці, очевидно, мають право захищати себе. На них нападають із території Росії, тож вони мають право захищатися", - сказав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка Великої Британії втратить мільярди через санкції проти РФ

Напередодні міністр із питань збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі заявив, що Україна має повне право атакувати територію Росії. У Лондоні не проти, аби для цього застосували британське озброєння. Він додав, що зброя Заходу навіть має необхідну для цього дальність дії.

Велика Британія може передати Україні протикорабельні ракети Brimstone. Їх прикріпляють до літаків. Британія вивчає можливість встановлення їх на наземний транспорт. Ракети Brimstone використовують проти наземних і морських цілей, що швидко рухаються. Британці задіяли їх у воєнних операціях у Лівії та Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Джонсона запитали, чи можуть ЗСУ використовувати британську зброю на території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі