субота, 23 липня 2022 16:12

Джонсон потренувався разом із ЗСУ на британському полігоні – відео

Джонсон потренувався разом із ЗСУ на британському полігоні – відео
Премʼєр Великої Британії Борис Джонсон кинув навчальну гранату. Фото: скрін з відео

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав навчальний полігон у Північному Йоркширі, де тренуються українські військові.

Він був разом із групою, яка відпрацьовувала вуличні бої. Відео тренувань оприлюднив британський уряд в YouTube.

"Цього тижня я відвідав українські війська, які проходять навчання у британських збройних силах у Північному Йоркширі. Велика Британія має намір зробити все можливе, щоб допомогти Україні продовжувати відбивати російську агресію", – йдеться в описі до відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія оголосила про велику військову допомогу Україні: що туди входить

Джонсон встиг кинути навчальну гранату, посидіти за великокаліберним кулеметом та приміряти протитанковий комплекс NLAW.

"Я хочу, щоб ви знали, британський народ підтримує український народ і вас у вашій боротьбі. І я абсолютно переконаний, що ви можете перемогти та що ви переможете. Дякую вам. Дякую, слава Україні!" – сказав Джонсон.

Премʼєр зазначив, що впевнений у перемозі України і дуже пишається роллю Великої Британії у цьому.

Президент України Володимир Зеленський поговорив із прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Розмовляли про військову співпрацю. Зеленський назвав Джонсона "великим другом України".

Зараз ви читаєте новину «Джонсон потренувався разом із ЗСУ на британському полігоні – відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі