пʼятниця, 22 червня 2018 06:06

"Двічі вона приходила. Я відправляв її назад" - 11-річна дівчинка розкрила шокуючі подробиці свого заміжжя

"Двічі вона приходила. Я відправляв її назад" - 11-річна дівчинка розкрила шокуючі подробиці свого заміжжя
11-річна Амаль розлучається з 38-річним чоловіком, який бив та ґвалтував її. Фото: CNN

Суданську дівчинку 11-річну Амаль (ім'я змінене) батько примусив одружитися з 38-річним чоловіком. Той зв'язував дівчинку, бив її та ґвалтував.

У Судані дитячі одруження є невід'ємною частиною культури. Кожна третя дівчинка виходить заміж до 18 років. 12% дітей – до 15 років. У батька Амаль було шестеро дітей. Він вирішив зменшити їх кількість таким чином. Дівчинці допомогла врятуватися допомогла друга – доросла – дружина її чоловіка. Тепер Амаль подала на розлучення, розповідає CNN.

Дівчинка пригадує, що чоловік постійно застосовував до неї силу. Бив і одночасно палив цигарку. Мав іншу дружину, яка жила з ними в одному будинку. Жінка допомогла дівчинці втекти.

"Він жахливо зі мною поводився. Коли почав бити кожного дня, я пішла до поліції", - розповідає Амаль.

Лікар, який оглянув тіло, побачив сліди від мотузки та ознаки сексуального насилля.

"Двічі вона приходила до мене. Двічі. Була залякана і змучена. Я відправив її назад. Мені шкода", - бідкається батько, котрий під час інтерв'ю сидів поруч з донькою.

Чоловік працює бляхарем на вулиці. Віддав дівчинку заміж, бо такі традиції, пояснює.

"Дозволив йому одружитися з моєю дочкою, бо повірив. Він пообіцяв, що буде дбати про нею, дозволить їй продовжувати навчатися і прислухатиметься до її згоди. Я не думав, що це матиме такі наслідки, - каже. - Мали місце побиття, приниження та провокації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не рипайся, коли тебе ґвалтують" - розкрили моторошні подробиці про перевізників нелегалів

Не зважаючи на досвід старшої доньки, чоловік не планує відмовитися від ідеї віддати інших доньок заміж в юному віці.

Амаль планує повернутися до школи. Вона хоче отримати освіту. Любить грати з ляльками та писати вірші.

"Я бажаю іншим дівчатам бути хоробрими. Хотіла б я бути такою", - каже вона, опустивши очі.

Суданські батьки віддають заміж своїх дочок, сподіваючись уникнути бідності, насильства чи сімейного ганьби. Неодружені жінки часто отримують тавро "агір" - "безплідна" або "байра" - "та, з якою ніхто не хоче одружитися". Діти-наречені стикаються з сексуальним, фізичним та психологічним насильством, на думку ЮНІСЕФ.

За Законом про особливий статус мусульман 1991 року, діти можуть вийти заміж, коли вони досягають "зрілості", тобто 10 років. Це найменший вік для шлюбу серед країн Африки.

У грудні 2015 року уряд Судану приєднався до кампанії Африканського Союзу, спрямовану на припинення дитячих шлюбів на континенті. Через рік Судан отримав відповідні рекомендації від ООН. У країні сформулювали стратегію відмови від цієї практики, однак проти реформи виступили консервативні релігійні громади.

Увагу до дитячих одружень привернула нещодавня справа суданської дівчинки-підлітка на ім'я Нура Хуссейн. Її засудили до смертної кари на початку цього року. Вона убила чоловіка, коли він намагався зґвалтувати її. Зараз Нурі 19 років. Вона одружилася з чоловіком, вдвічі старшим за неї, у 15-річному віці.

Зараз ви читаєте новину «"Двічі вона приходила. Я відправляв її назад" - 11-річна дівчинка розкрила шокуючі подробиці свого заміжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі