пʼятниця, 08 квітня 2022 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Дві фармкомпанії не йдуть із Росії під брехливим приводом

Дві фармкомпанії не йдуть із Росії під брехливим приводом
Фармкомпанії Sun Pharma та Abbott брешуть, щоб не йти з РФ. Фото: УНІАН

Індійська Sun Pharma та американська Abbott - ці фармацевтичні компанії не пішли з ринку Росії під маніпулятивним приводом.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України 8 квітня.

За даними відомства, Sun Pharma та Abbott реалізують у країні-агресорці копії оригінальних препаратів інших виробників. Таку ж продукцію виробляють фармацевтичні компанії самої Росії.

"Тому в разі припинення діяльності Sun Pharma та Abbott пацієнти РФ не залишаться без лікування. Тобто у РФ ці компанії просто заробляють гроші, прикриваючись лозунгами про гуманізм та міжнародне право", - йдеться в повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна вирішили покарати Google, щоб росіяни не ґуґлили про дефолт

Зазначається, що Sun Pharma 2021 року поповнила російський бюджет на $14 млн:

"Це - 14 тис. снарядів для 122-міліметрової гармати, або 200 ракет "Смерч", або дві крилаті ракети "Калібр", або штурмовик Су-25 або інша зброя, якою окупанти вбивають українців".

За 3$8 млн податків Abbott можна придбати 38 тис. снарядів для 122-міліметрової гармати, або 535 ракет "Смерч", або шість крилатих ракет "Калібр", або винищувач-бомбардувальник Су-34, додали у відомстві.

У РНБО закликали бойкотувати продукцію цих компаній.

Німецька хімічна компанія Henkel продовжить працювати в Росії, лише з певними скороченнями. Таке рішення пояснили турботою про своїх російських працівників.

У Henkel вважають, що роблять все правильно, оскільки діють у межах накладених на Росію санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Дві фармкомпанії не йдуть із Росії під брехливим приводом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі