вівторок, 24 липня 2018 16:40

Два мільйони за два роки: у польському парламенті розповіли про українських мігрантів

Два мільйони за два роки: у польському парламенті розповіли про українських мігрантів
Спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський розповів про ставлення до українців у Польщі. Фото: transportopasaulis.lt

Спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський заявив, що Польща радо вітає українських мігрантів.

"Ми вітаємо українців, тому що вони з великою ймовірністю будуть поважати наші цінності", - зазначив Карчевський в інтерв'ю Deutsche Welle.

Він зазначив, що останні два роки в Польщі приїхало понад два мільйони українців. Він звернув увагу на те, що польська політика щодо мігрантів базується на бажаній моделі суспільства, а не на квотах або розподілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ, кум, повстанці – які слова світ запозичив із української

"Йдеться не про квоти або розподіл мігрантів, а про вибір моделі суспільства, в якому ми хочемо жити. Ми бачимо, що відбувається в світі - в Німеччині, Франції. Там існують паралельні суспільства, які не хочуть інтегруватися, тому що вони шанують різні цінності", - сказав спікер Сенату.

На його думку, в інтересах всіх країн ЄС повинен бути кращий захист зовнішніх кордонів і підтримка людей в країнах їх походження.

Польський уряд хотів використати фото зруйнованого села проти українців. Канцелярія прем'єр-міністра Польщі виставила на свою Facebook-сторінку фото села Сагринь, як символу "Волинського злочину-43". Село знаходиться на Холмщині.

Зараз ви читаєте новину «Два мільйони за два роки: у польському парламенті розповіли про українських мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі