середа, 25 жовтня 2017 19:01

Друзі Путіна мають статки на $24 млрд.

Друзі Путіна мають статки на $24 млрд.
Друзі Путіна можуть виявитися лише його казначеями. Фото:politforums.net

Найближче оточення Володимира Путіна має активи, вартість котрих дорівнює десяткам річних бюджетів Російської Федерації.

Результати перевірки неурядового Центру з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP)наводить Radio Free Europe.

У звіті під назвою "Putin And The Proxies" ("Путін та довірені особи") до "найближчого кола" віднесли "родичів, старих друзів та друзів, яка стають родичами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін таємним указом помилував Чийгоза та Умерова

Ці люди пов'язані з великими нафтовими і газовими компаніями та іншими російськими державними підприємствами.

Серед них — фінансист Юрій Ковальчук, власник холдингу Новатех Геннадій Тимченко, брати Аркадій і Борис Ротенберги, з котрими Путін товаришує з дитинства.

У списку є також особи, котрі не здатні пояснити, звідки у них взялися багатомільйонні статки."Єдине, що повязує цих людей та великі гроші — це близькі відносини із президентом Путіним", - говорять активісти.

Михайло Шеломов, Сергій Ролдугін та Петро Колбін не мають жодного підприємства і суспільство не знає, чим вони займають. Статки Шеломова нараховують $573 млн, Колбин волoдіє $550 млн, а Ролдугін контролює оффшорні фірми, на рахунках яких лежать $2 млрд.

Близькість російських мільйонерів до Путіна викликає сумнів в експертів — чи дійсно такі великі кошти належать цим людям, чи вони його "довірені особи" президента, котрі лише тримають частину його статків.

Росія не виконала програму Путіна по збору "історичних земель" та захисту етнічних росіян. Таку думку висловив російський політичний експерт Андрій Піонтковський. Експерт наголосив, що риторика про 86% підтримки громадянами Путіна після анексії Криму – нехарактерна для суспільства в цілому.

Зараз ви читаєте новину «Друзі Путіна мають статки на $24 млрд.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі