пʼятниця, 27 жовтня 2023 09:11

Допомогу Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо - новий спікер Палати представників США

Допомогу Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо - новий спікер Палати представників США
Новообраний спікер палати представників США Майк Джонсон прокоментував виділення коштів на допомогу Україні та Ізраїлю. Фото: gettyimages.com

Сполучені Штати Америки мають окремо розглядати фінансування допомоги для України та Ізраїлю.

Робити це одним пакетом, як пропонувалось раніше, не варто, вважає новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер-трампіст у Конгресі США: які небезпеки несе політична криза у Штатах

Він розповів, що має занепокоєння щодо виділення допомоги Україні. А на підтримку Ізраїлю доведеться шукати кошти, скорочуючи видатки на інші сфери.

За словами спікера, він говорив на цю тему з президентом США Джо Байденом і просив його "сказати, який об'єкт та кінцева мета в Україні". Однак, Білий дім нібито не надав йому такої інформації.

Джонсон також заявив, що серед республіканців існує консенсус щодо того, що допомогу Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо.

Новий спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон висловився щодо підтримки України. Він сказав, що підтримує допомогу, але за певних умов.

Палата представників Сполучених Штатів Америки 25 жовтня обрала нового спікера, ним став представник республіканської більшості і прихильник експрезидента Дональда Трампа Майк Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «Допомогу Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо - новий спікер Палати представників США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі