пʼятниця, 20 жовтня 2023 14:55

"Допомога обов'язково буде": в РНБО відреагували на звернення Байдена до нації

"Допомога обов'язково буде": в РНБО відреагували на звернення Байдена до нації
Президент США Джо Байден виступив зі зверненням до нації щодо підтримки України та Ізраїля. Фото: gettyimages.com

Заклик президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена підтримати Україну та Ізраїль, який він зробив у своєму зверненні до нації, є питанням національної безпеки для США.

Нині йдеться про боротьбу демократії з автократичним світом. Про це в ефірі національного телемарафону сказав секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов, передає Gazeta.ua.

За його словами, автократичний світ "останнім часом вирішив, що він має захопити величезну частину країн світу, щоб встановити там автократичний режим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зробимо так, що Україна переможе": соратник Нетаньяху пригрозив Росії

"Саме так трактується промова пана Байдена. Тому я більш ніж впевнений, що не тільки Сполучені Штати, а і всі без виключення партнери будуть надавати нам допомогу. Наше завдання - боронити нашу країну, вбивати ворога якомога більше, аби скоріше досягти нашої перемоги", - сказав Данілов.

Він впевнений, що "допомога Україні обов'язково буде". Він також прокоментував надання допомоги "єдиним пакетом" з Ізраїлем.

"Йдеться не тільки про нашу країну. Поєднання нас в цій системі - великий плюс, це в жодний спосіб не розмиває ситуацію. Ми розуміємо, що в цьому єднанні буде додаткова сила", - додав Данілов.

Напади угруповання ХАМАС на Ізраїль та вторгнення Росії в Україну мають спільні мотиви. Про це у своїй промові в четвер увечері в Овальному кабінеті сказав президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден. Він засудив дії ХАМАС і президента РФ Володимира Путіна. За словами Байдена, ХАМАС і Путін представляють різні загрози, але "вони мають спільне - обидва хочуть повністю знищити сусідню демократію".

Президент Володимир Зеленський назвав промову лідера Сполучених Штатів Америки Джо Байдена дуже потужною. Він подякував за допомогу Вашингтону і запевнив, що разом наші країни не дозволять знищити свободу і демократію.

Зараз ви читаєте новину «"Допомога обов'язково буде": в РНБО відреагували на звернення Байдена до нації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі