вівторок, 13 жовтня 2020 13:38

До дня проголошення держави побралися 600 тис. пар

До дня проголошення держави побралися 600 тис. пар
Масове одруження китайців у місті Фуянг 2 жовтня / Getty Images

У Китаї з нагоди 8 вихідних днів, присвячених утворенню країни, зареєстрували 600 тис. пар, які вирішили побратися.

Вихідні, чи так званий Золотий тиждень – традиційний період одружень у Китаю. Цього року він додатково має показати, що країна подолала кризу, пов'язану з коронавірусом. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкрали і порізали рукопис Мао Цзедуна вартістю $300 млн

За даними Міністерства культури і туризму, китайці за цей тиждень витратили біля $69,5 млрд. Платформа весільних послуг Hunliji заявила, що в країні зареєстрували понад 600 тис. пар, які одружилися. Це на 11% більше за минулий рік.

Щороку, 1 жовтня, китайці святкують проголошення Китайської Народної Республіки. Офіційні урочистості тривають 3 дні. Додаткові вихідні відпрацьовують протягом року. Разом період називається "Золотий тиждень". Зазвичай, китайці витрачають цей час на відпочинок і подорожі. Попри те, що КНР була створена 21 вересня 1949-го, святкують подію в перші дні жовтня. Саме тоді Мао Цзедун на площі Тяньаньмень у Пекіні оголосив про створення нової країни.

Зараз ви читаєте новину «До дня проголошення держави побралися 600 тис. пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі