четвер, 08 жовтня 2020 05:28

Вкрали і порізали рукопис Мао Цзедуна вартістю $300 млн

Вкрали і порізали рукопис Мао Цзедуна вартістю $300 млн
Викрали рукопис першого лідера комуністичного Китаю Мао Цзедун. Фото: paranormal-news.ru

Рукопис вартістю в 300 мільйонів доларів, який належав колишньому лідеру комуністичного Китаю Мао Цзедуну, викрали й продали за 50 доларів.

Продавець засумнівався в справжності рукопису — й розрізав його навпіл, бо його було незручно показувати, повідомляють South China Morning Post та AFP.

Рукопис викрали у вересні з квартири гонконгського колекціонера Фу Чуньхао. Разом із сувоєм грабіжники забрали 24 тисячі колекційних китайських марок, десять монет і ще шість рукописів. За словами колекціонера, загальна вартість вкраденого становить близько 645 мільйонів доларів.

Після пограбування Чуньхао звернувся до поліції, яка розмістила оголошення з проханням поділитися можливою інформацією про злочин. Його побачив 49-річний чоловік, який здався правоохоронцям разом із рукописом Цзедуна — точніше, його двома половинами. У його квартирі знайшли і вкрадені монети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З галереї вкрали унікальні картини

"Хтось подумав, що рукопис був задовгим — 2,8 метра у довжину — і його було важко показувати й експонувати. Тому його розрізали надвоє", — заявив старший слідчий поліції Гонконга Тоні Го. Чоловіка, який передав рукопис правоохоронцям, відпустили з-під варти під заставу.

Пізніше поліція знайшла й арештувала ще двох чоловіків: першого підозрюють у пограбуванні, другого — у сприянні злочину. За даними правоохоронців, ще двоє грабіжників перебувають на волі, їхні особи вже встановлені.

Уночі 26 серпня з приватного музею в голландському Лердамі вкрали картину "Два юнаки, які сміються, із кухлем пива" Франса Галса. Злодії залізли в приміщення через задні двері. Спрацювала сигналізація, але поліція не встигла нікого схопити.

Зараз ви читаєте новину «Вкрали і порізали рукопис Мао Цзедуна вартістю $300 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі