середа, 09 лютого 2022 11:06

Дізналися, як Байден позаочі називає Путіна

Дізналися, як Байден позаочі називає Путіна
Байден про Путіна: хлопець з ядерною зброєю і без друзів Фото: Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у приватних розмовах назвав російського колегу Володимира Путіна "хлопцем із ядерною зброєю, у якого немає друзів".

Голова Білого дому жартома висловлювався і про лідерів інших країн, пише NBC News із посиланням на анонімні джерела.

За інформацією співрозмовника, Байден на неофіційних зустрічах також ділився думкою про колег у контексті загрози нового вторгнення Росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза вторгнення РФ в Україну: лідери трьох країн виступили зі спільною заявою

Ті, хто нібито чув розмови Байдена про інших політиків, стверджують, що він називав поведінку прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона "запальною". А про канцлера Німеччини Олафа Шольца сказав, що той не є Анґелою Меркель.

Президент Франції Еммануель Макрон, нібито говорив Байден, хоче бути схожим на Шарля де Ґолля, першого президента і символ французького Опору в роки Другої світової війни.

Євросоюз підготував пакет "жорстких і комплексних" санкцій проти Росії на випадок, якщо Кремль вдасться до нової агресії проти України. Вони містять обмеження на доступ до іноземного капіталу й контроль експорту. Санкції можуть серйозно зачепити близьке оточення Володимира Путіна й олігархів, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Зараз ви читаєте новину «Дізналися, як Байден позаочі називає Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі