понеділок, 03 вересня 2018 11:30

"Дика і домашня кішка смакують по-різному" - російський художник їсть збитих тварин

"Дика і домашня кішка смакують по-різному" - російський художник їсть збитих тварин
Художник з Росії Петро Давидченко харчується виключено збитими на дорозі тваринами. Фото: The Guardian

Випускник Королівського коледжу мистецтв у британському Лондоні росіянин Петро Давидченко 2 роки харчується збитими на дорозі тваринами. Він належить до арт-групи A/political. Вона ставить перед своїми учасниками важко виконувані завдання.

Петро живе у французькому місті Мобурге. Мешканці знають про його звичку й іноді надсилають GPS-координати збитих тварин. А іноді приходять до нього додому шукати трупи своїх улюбленців, розповідає Guardian.

У Давидченка на плиті вариться кішка, на дошці лежить тільки-но оброблений кролик. А позаду чоловіка висять віслюкові ніжки. Так описує помешкання чоловіка журналіст.

"Варю кота з чебрецем і лавровим листом на слабкому вогні. М'ясо схоже на кролика і курку одночасно. Але це залежить від кота. Дика кішка та домашня смакують по-різному. Домашня смачніше. Нема чогось, що я не з'їв би. Лисиць не дуже люблю, але навчився готувати смачно. Минулоріч знайшов віслюка. Місцеві жителі допомогли принести його. Розрізав тушу 3 дні, і з'їв за рік", - розповідає чоловік. Щоранку він сідає на велосипед і їде шукати поживу.

"Я бачу транспортний засіб на дорозі як символ прогресу та сучасності. Він знищує тварин, які перетинають кордон, білу лінію дороги. Я розриваю коло, моє життя залежить від цієї аварії", - пояснює.

Віслюка з'їв за рік

Спільноту A/political заснував російських олігарх Андрій Трет'яков. Каже, мистецтво перетворили на бізнес у музеях і театрах. А він дає можливість художникам розвиватися не заради грошей. Наприклад, спільнота дала гроші іспанському художнику Сантьяго Сьєрра, аби він відправився на Північний і Південний полюс і встановив там прапори анархістів. Чоловік сказав, що це була його найбільша мрія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Символ відкриття невідомого" - фотограф збирає знімки дверей із усього світу

A/politica нещодавно влаштували вечірку. Подавали веганські страви. Зал декорували роботою Сантьяго - чорними літерами близько 2 м заввишки, які складалися у фразу Tired of this global sadistic regime - "Втомився від всесвітнього садистського режиму". Але Давидченка не було за столом, бо харчується виключно збитими тваринами та овочами й травами, які сам назбирає.

Індонезійський художник WD спеціалізується на створенні муралів. У роботах показує економічні, політичні та соціальні проблеми суспільства на місцевому й глобальному рівнях. Почав працювати в цьому напрямі 2000-го.

Зараз ви читаєте новину «"Дика і домашня кішка смакують по-різному" - російський художник їсть збитих тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі