понеділок, 24 січня 2022 06:24

Держдеп США попередив своїх громадян про небезпеку у РФ

Держдеп США попередив своїх громадян про небезпеку у РФ
США закликали американців не їздити у РФ. Фото: pixabay.com

На тлі загрози вторгнення Росії в Україну Державний департамент Сполучених Штатів Америки рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок у РФ.

Про це йдеться у повідомленні консульського управління Держдепу.

"Не їдьте до Росії через напруженість на кордоні з Україною, можливість переслідування громадян США, обмежену здатність посольства надавати допомогу громадянам США в Росії, Covid-19 і пов'язані з ним обмеження на в'їзд. Через тероризм, переслідування з боку співробітників служби безпеки Росії та довільне застосування місцевого законодавства", - закликали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щонайменше четверо людей розстріляли на вечірці в США

У зв'язку з посиленням військової присутності Росії та тривалими військовими навчаннями уздовж кордону з Україною громадяни США, котрі перебувають у тих районах Російської Федерації або планують туди поїздку, "повинні знати, що ситуація поблизу кордону непередбачувана і напружена", застеріг Держдеп.

Зазначається, що громадяни США в Росії наражаються на загрози з боку правоохоронних органів і можуть стати жертвами переслідувань, жорстокого поводження й вимагання.

"Американців затримують за фальшивими звинуваченнями... таємні суди ухвалюють щодо них вироки, часто без надання доказів", - пояснили в консульстві.

Американцям також не рекомендується відвідувати Крим через окупацію Росією території України та зловживання з боку окупаційної влади.

Державний департамент США санкціонував від'їзд штатних співробітників США і зобов'язав виїхати з посольства в Києві членів їхніх сімей. Це рішення пов'язано з військовою напругою навколо України. Водночас від'їзд співробітників посольства є добровільним, вони можуть залишитися в Україні. Також США рекомендують покинути Україну й іншим своїм громадянам.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США попередив своїх громадян про небезпеку у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі