вівторок, 05 квітня 2022 10:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Дефолт близько: США заборонили РФ платити борги з американських рахунків

Дефолт близько: США заборонили РФ платити борги з американських рахунків
Оплата в рублях означатиме формальний дефолт РФ. Фото: eastnews.ua

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки заборонило російському уряду здійснювати виплати власникам свого суверенного боргу зі своїх резервів в американських банках.

Валютні резерви російського Центрального банку в фінансових установах США були заморожені із запровадженням санкцій, повідомляє Reuters. Проте досі мінфін США дозволяв уряду РФ використовувати ці кошти для здійснення купонних платежів по суверенному боргу в доларах.

"Тепер Росія повинна обрати між вичерпанням своїх цінних доларових резервів, які залишилися, надходженням нових доходів або дефолтом", - заявив речник американського мінфіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль використовує ексвійськових США для створення фейків про Україну

4 квітня, коли настав час виплати наступної серії платежів за суверенними облігаціями, зокрема, це платіж на $552,4 млн, мінфін США заборонив обробку банком-кореспондентом JPMorgan останніх виплат. Зараз Москва має 30-денний пільговий період для здійснення платежів.

Якщо Росія не виконає будь-який зі своїх майбутніх платежів за облігаціями у заздалегідь встановлені терміни або заплатить у рублях по договору, де вказана інша валюта, формально це буде дефолтом.

Востаннє РФ дозволили здійснити купонну виплату в розмірі $447 млн за суверенними доларовими облігаціями з терміном погашення 2030 року минулого четверга.

Компанія "Северсталь" перша в Росії допустила технічний дефолт за своїми паперами. Вона так і не змогла виплатити інвесторам борги за випуском євробондів до закінчення пільгового періоду через блокування коштів банком.

Зараз ви читаєте новину «Дефолт близько: США заборонили РФ платити борги з американських рахунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі