середа, 11 вересня 2024 05:24

Дебати Гарріс і Трампа: сторони обмінялися звинуваченнями

Дебати Гарріс і Трампа: сторони обмінялися звинуваченнями
Дебати між Камалою Харріс та Дональдом Трампом відбулися 10 вересня. Фото: eastnews.ua

Віцепрезидентка Камала Гарріс під час дебатів у Філадельфії заявила, що адміністрація Байдена повинна була "розгребти безлад, який залишив Дональд Трамп" після чотирьох років його перебування в Білому домі.

Вона звинуватила Трампа в тому, що він залишив США з "найгіршим рівнем безробіття з часів Великої депресії", "найгіршою атакою на нашу демократію з часів Громадянської війни" і "найгіршою епідемією громадського здоров'я за останнє століття". Відео трансляції опублікував The Hill.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які рейтинги у Гарріс і Трампа за два місяці до виборів президента США

"Те, що ми зробили, і те, що я маю намір зробити, – це спиратися на те, що ми знаємо, – це прагнення і надії американського народу", – сказала вона.

Гарріс підкреслила, що у неї є план, як допомогти американським сім'ям, які кажуть, що вони стурбовані економікою і вартістю життя.

"Я вірю в амбіції, прагнення, мрії американського народу", – додала Гарріс.

Вона розповіла про свої плани побудови "економіки можливостей", включаючи пропозиції зробити житло більш доступним і розширити податкові пільги на дітей.

Гарріс також розкритикувала пропозиції колишнього президента Дональда Трампа, такі як зниження податків для корпорацій, і стверджувала, що вони зашкодять американським сім'ям середнього класу.

Натомість Трамп пообіцяв продовжити скорочення, передбачені його Законом про скорочення податків і створення робочих місць 2017 року, зокрема, пільги з податку на доходи фізичних осіб, а також знизити ставку корпоративного податку.

Трамп повторив свою заяву про те, що він запровадить тарифи проти інших країн, таких як Китай. Він також зазначив, що президент Джо Байден зберіг ці тарифи.

Республіканець також наголосив на високих темпах інфляції за часів адміністрації Байдена-Гарріс, заявивши, що вони стали "катастрофою не лише для людей середнього класу, але для всіх".

Перед початком дебатів у Національному конституційному центрі у Філадельфії відбулося символічне рукостискання між Гарріс та Трампом.

Камала Гарріс першою підійшла до трибуни республіканського опонента, щоб привітатися з Трампом.

Цей момент привернув увагу, оскільки рукостискання кандидатів на президентських дебатах у США є рідкісною подією. Востаннє це сталося під час зустрічі Дональда Трампа і Гілларі Клінтон у 2016 році.

На президентських дебатах у 2020 році між Дональдом Трампом і Джо Байденом, а також улітку 2024-го, рукостискань не було.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента.

Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Дебати Гарріс і Трампа: сторони обмінялися звинуваченнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі