середа, 02 березня 2022 22:32

Чотири винищувачі РФ порушили повітряний простір однієї країни

Чотири винищувачі РФ порушили повітряний простір однієї країни
Чотири винищувачі РФ порушили повітряний простір Швеції. Фото: pixabay.com

Чотири російські винищувачі 2 березня порушили повітряний простір Швеції на схід від острова Готланд.

Ідеться про Су-27 і два Су-24, повідомила пресслужба Збройних сил Швеції.

Шведські винищувачі Jas 39 Gripen були підняті по тривозі та задокументували інцидент, зробивши фотографії. Зазначається, що порушення було недовгим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закрили повітряний простір для Росії

"Це показує, що наша готовність хороша. Ми були на місці, щоб забезпечити територіальну цілісність та кордони Швеції. Ми повністю контролюємо ситуацію. На тлі ситуації ми дуже серйозно ставимося до інциденту. Це непрофесійні та безвідповідальні дії з боку Росії", - заявив командувач повітряних сил Швеції Карл-Йохан Едстрьом.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Чотири винищувачі РФ порушили повітряний простір однієї країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі