субота, 08 січня 2022 16:15

"Чоловік приніс ящик молока і шість пачок каші. Більше нічого в магазині не лишилося" - очевидиця з Казахстана

"Чоловік приніс ящик молока і шість пачок каші. Більше нічого в магазині не лишилося" - очевидиця з Казахстана
Влада Казахстану оголосила, що під час спецоперацій затримали понад три тисячі осіб, 26 вбиті. Фото:ukrinform.ua

Усюди в Казахстані величезні черги — на заправках, в магазинах, до банкоматів. Про це Gazeta.ua розповіла вчителька з їхньої столиці Анара Карімова.

"Чоловік приніс ящик молока і шість пачок пшеничної каші. Більше нічого в магазині не залишилося. В Астані також були мародерства. Біля нас обікрали ювелірний магазин і банківське відділення. Обидва приміщенні підпалили. Але й до протестів була хвиля квартирних і магазинних крадіжок. Під час пандемії дуже загострилася проблема зі злочинністю. У сестри чоловік служить в армії. Їм поки що заборонили виходити на роботу. В Астану мають перекинути іноземних "миротворців". Президент Токаєв хоче, щоб ці смерті можна було потім списати на когось іншого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схоже на апокаліпсис: як виглядає Алмати після масових протестів

У всіх новинах припинили називати столицю Нур-Султаном, додає:

"Токаєв наголошує, що в Астані вдалося втримати лад. В новинах показують підпали і мародерства в Алмати. Там не працює інтернет. Додзвонитися — неможливо. Час від часу отримую повідомлення від подруги, але приходять із запізненнями. Каже, у ніч на суботу розганяли протестувальників дуже жорстоко. Раніше декілька відділків поліцейських перейшли на бік людей. Туди ввели гвардійців і поліцейських з інших міст. Стріляють, кидають гранати. Подруга пише, що вулицями їздить бронетехніка. Не дозволяють забирати поранених та убитих. Влада нарахувала 26 загиблих. Це значить, що їх значно більше".

У Казахстані з 2 січня триває протистояння з владою. Під час спецоперацій затримали понад 3 тис.осіб, 26 вбито. В країну прибули військові з Росії та Білорусі. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що силовики будуть знищувати всіх, хто відмовиться скласти зброю.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловік приніс ящик молока і шість пачок каші. Більше нічого в магазині не лишилося" - очевидиця з Казахстана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі