пʼятниця, 05 квітня 2024 10:06

Кількість жертв унаслідок надпотужного землетрусу стрімко зросла
9

Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань
Фото: eastnews.ua
Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань
Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань
Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань
Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань

Поблизу узбережжя Тайваню стався надпотужний землетрус, унаслідок якого загинули щонайменше 10 людей.

Ще понад 1 тис. осіб постраждали, повідомляє CNN.

"Станом на ранок 5 квітня кількість загиблих внаслідок землетрусу зросла до 10, ще 1067 отримали поранення. 42 людини вважаються зниклими безвісти. Сейсмологи попередили, що поштовхи магнітудою 7 балів триватимуть до кінця тижня", - пише видання.

Зусилля влади та рятувальників зосереджені на звільненні людей, які застрягли в кар'єрі в Хуаляні. Намагаються також дістатися до тих, хто залишився відрізаним у навколишніх гірських ущелинах, популярних серед туристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань: під завалами досі понад 100 людей

Епіцентр землетрусу знаходився приблизно за 18 км на південь від міста Хуалянь, на глибині 34,8 км. За ним послідувало кілька сильних поштовхів. Після землетрусу оголосили про загрозу цунамі. Влада закликала місцевих жителів евакуюватися.

Пожежна служба Тайваню повідомила, що одна людина, ймовірно, загинула через обвал каміння у гірському малонаселеному східному окрузі Хуалянь, де був епіцентр землетрусу.

За даними Центрального метеорологічного управління Тайваню, землетрус мав глибину 15,5 км.

За даними Національного протипожежного агентства Тайваню, 882 людини отримали поранення. 131 людина заблокована, зокрема 50 співробітників Silks Place Hotel Taroko, які їхали в чотирьох мікроавтобусах. Влада не змогла зв'язатися з ними телефоном.

3 квітня поблизу Тайваню стався потужний землетрус магнітудою 7,5 бала. Влада Тайваню й Японії повідомили про загрозу цунамі.

Підземні поштовхи дуже добре відчувалися у столиці Тайваню Тайбеї, де зумовили перебої з електропостачанням в кількох районах міста.

Також землетрус магнітудою 6 балів стався 4 квітня біля узбережжя префектури Фукусіма в Японії.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв унаслідок надпотужного землетрусу стрімко зросла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі