вівторок, 15 серпня 2023 11:25

Четверта кримінальна справа: Трампу висунули нові звинувачення

Четверта кримінальна справа: Трампу висунули нові звинувачення
45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу висунули нові звинувачення. Фото: eastnews.ua

45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу висунули ще одне звинувачення у спробі скасувати результати виборів 2020 року у штаті Джорджія.

Це призвело до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року, повідомив канал CNN із посиланням на обвинувальний акт, який став результатом дворічного розслідування.

"Це вже четверта кримінальна справа проти Трампа та друга за звинуваченням у спробі фальсифікації результатів виборів президента у 2020 році. Список звинувачень включає пункти про надання неправдивих заяв спікеру палати представників та державному секретарю Джорджії, а також спонукання до порушення ними присяги у грудні 2020 року та січні 2021 року", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу загрожує понад 500 років в'язниці

Прокурори стверджують, що існувала змова для зміни результатів виборів. Трамп та адвокат Джон Істман подали фальшиві документи у справі федерального суду в Джорджії, в яких хибно стверджувалося, що тисячі людей проголосували на виборах незаконно. Сам політик заперечує будь-які правопорушення.

"Трамп та інші обвинувачені відмовилися визнати, що той програв на виборах. Вони свідомо та навмисно приєдналися до змови з метою незаконної зміни результатів голосування", – йдеться в обвинувальному акті.

2 серпня Трампу висунули звинувачення за чотирма кримінальними пунктами в рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року. Раніше колишнього президента США виправдали у судовому процесі щодо імпічменту, пов'язаному з його діями в той день.

Трампу і його помічнику Волту Науті висунули звинувачення за 37 пунктами у справі про поводження з секретними документами. Їх також звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю.

Згідно з обвинувальним висновком, Трамп залишив собі секретні документи, які зберігалися в Білому домі. У висновку також сказано, що він щонайменше двічі показував секретні документи іншим людям.

Трамп неодноразово заявляв, що зміг би припинити війну в Україні протягом 24 годин. Причому одна з головних пропозицій була забути Україні про окуповані Росією території.

Зараз ви читаєте новину «Четверта кримінальна справа: Трампу висунули нові звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі