понеділок, 22 січня 2024 07:13

Ціни на газ у Європі впали майже на 60%

Ціни на газ у Європі впали майже на 60%
Подолавши кризу, порівняльні європейські ціни наразі торгуються нижче €30 за мегават-годину. Фото: pixabay.com

Ціни на газ у Європі продовжують знижуватися завдяки рекордним запасам газу та відновлюваним джерелам енергії.

Вони впали майже на 60% у 2023 році та ще на 12% цьогоріч, пише Bloomberg.

"Попри загострення палестино-ізраїльського конфлікту у жовтні та викликані ним проблеми із міжнародними постачаннями через Червоне море, ціни на зріджений природний газ у Європі продовжують падати", - сказано в повідомленні.

Подолавши кризу, порівняльні європейські ціни наразі торгуються нижче €30 за мегават-годину, що становить приблизно десяту частину від пікових рівнів 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче поламати економіку України - спецпредставник США

Пов'язано це із рекордними запасами газу, широкими інвестиціями у розвиток відновлюваних джерел енергії, а також невеликим економічним зростанням, яке обмежує попит на енергію у великих промислових державах.

"Це друга зима, яку Європа переживає без російського газу. Зараз уже є прецедент - зима 2022-го минула без жодних проблем, що допомагає трейдерам заспокоїтися", - заявив керівник європейського відділу досліджень нафти та газу Кім Фустьє.

Москва змушена виділяти третину свого бюджету на військові витрати. Війна проти України негативно впливає на економіку Росії, підвищуючи внутрішні ціни, повідомляє Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на газ у Європі впали майже на 60%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі