пʼятниця, 13 жовтня 2023 23:11

ЦАХАЛ зайшов у Сектор Гази

ЦАХАЛ зайшов у Сектор Гази
ЦАХАЛ у Газі шукає зниклих безвісти ізраїльтян. Фото: Getty Images

Армія оборони Ізраїлю увійшла на територію сектору Гази, щоб очистити територію від потенційних терористів і знайти зниклих безвісти ізраїльтян.

ЦАХАЛ здійснює "локальні рейди". Про це повідомляє The Times of Israel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Ізраїлі: кількість загиблих українців зросла

Ізраїльські військові знищили кілька терористів у цьому районі, зокрема осередок ХАМАС, який випустив протитанкові керовані ракети по Ізраїлю. Однак війська не увійшли вглиб Гази.

Представник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що війська Ізраїлю виявили знахідки, які можуть допомогти в пошуку зниклих безвісти.

"Ми продовжимо докладати всіх зусиль, щоб знайти всі подробиці про зниклих безвісти та заручників", - додає він.

Під час нападу на Ізраїль минулої суботи ХАМАС взяв у заручники 150−200 осіб. Наразі ЦАХАЛ повідомив сім'ям 120 заручників про те, що їхніх близьких утримують у секторі Гази.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф, який надає повну свободу дій військовим.

Зараз ви читаєте новину «ЦАХАЛ зайшов у Сектор Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі