понеділок, 21 жовтня 2024 07:20

ЦАХАЛ пошкодив базу миротворців ООН у Лівані

ЦАХАЛ пошкодив базу миротворців ООН у Лівані
Ізраїльська армія пошкодила базу миротворців ООН у Лівані. Фото: news.un.org

Армія оборони Ізраїлю бульдозером зруйнувала спостережну вежу та огорожу по периметру локації Миротворчих сили ООН у Лівані (UNIFIL) у селищі Марвахін на півдні країни.

Напад на об'єкт ООН і пошкодження його майна є грубим порушенням міжнародного права та резолюції 1701 Ради безпеки, йдеться у заяві UNIFIL на сайті ООН. Документ був ухвалений одноголосно і покликаний припинити війні 2006 року між Ізраїлем та Хезболлою та намітити шлях до безпеки на кордоні між Ізраїлем та Ліваном.

"Ми ще раз нагадуємо ЦАХАЛу та всім суб'єктам про їхні зобов'язання забезпечувати безпеку персоналу і майна ООН, а також поважати недоторканність приміщень ООН у будь-який час", - зазначили у місії.

У заяві також зазначається, що ізраїльська армія неодноразово зверталася до UNIFIL з проханням звільнити свої позиції вздовж "блакитної лінії" і навмисно завдавала шкоди позиціям ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль вдарив по банках і діючому аеропорту в Бейруті

Попри тиск на місію і країни, що надають війська, у місії підкреслили, що миротворці залишаються на всіх своїх позиціях.

"Ми продовжимо виконувати наші завдання з моніторингу та звітування", - йдеться у заяві.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдає ударів по цілях руху Хезболла в столиці Лівану Бейруті.

У ЦАХАЛ повідомили, що новий лідер терористичного угруповання Хезболла Хашим Сафі ад-Дін був ліквідований внаслідок ізраїльського авіаудару по Бейруту 4 жовтня.

7 жовтня ізраїльські військові ліквідували у Бейруті начальника штабу Хезболли. ЦАХАЛ під час атаки на столицю Лівану ліквідували високопоставленого командира - керівника штабу терористичного угрупування Сухайла Хусейна Хусейні.

13 жовтня терористичне угруповання Хезболла запустило три дрони по Ізраїлю. Два безпілотники збили поблизу Хайфи, один перехопити не вдалося. Він атакував військову базу поблизу міста Біньяміна. Внаслідок удару загинули четверо військових ізраїльтян.
Зараз ви читаєте новину «ЦАХАЛ пошкодив базу миротворців ООН у Лівані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі