пʼятниця, 09 вересня 2022 20:27

Британський король Карл III назвав спадкоємця трону

Британський король Карл III назвав спадкоємця трону
Король Карл III сьогодні вперше звернувся до мешканців Великої Британії та назвав спадкоємця трону. ФОТО: скріншот

Король Великої Британії Карл ІІІ уперше звернувся до підданих як монарх. Він дарував титул принца Вельського сину Вільяму.

Це означає, що саме новоспечений принц Вільям став офіційним спадкоємцем престолу. До цього син короля мав титул герцога Кембриджського.

"Мій нащадок Вільям бере шотландський титул і титул герцога Корнвольського. І також я оголошую, що дарую йому титул принца Вельського", – сказав Карл ІІІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський король танцював український гопак – фото вразило мережі

Король висловив упевненість, що принц Вельський і надалі спрямовуватиме увагу туди, де потрібна допомога. Окрім цього, Карл ІІІ згадав у виступі принца Гаррі та його дружину Меґан Маркл. Монарх висловив подружжю свою любов.

Карла III офіційно оголосять королем уранці в суботу, о 10:00 за місцевим часом. Цю подію вперше транслюватиме телебачення.

8 вересня у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II. Про смерть повідомив Букінгемський палац.

Перед цим британські ЗМІ повідомляли, що вона перебувала під медичним наглядом у резиденції в Шотландії. Лікарі висловили занепокоєння станом здоров'я королеви.

Увечері того ж дня прем'єр-міністерка Ліз Трасс повідомила, що Чарльз став королем. Він автоматично змінив Єлизавету ІІ на посаді монарха країни.

Зараз ви читаєте новину «Британський король Карл III назвав спадкоємця трону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі