середа, 02 жовтня 2024 07:55

Болгарія почала перевірку боєготовності ВПС

Болгарія почала перевірку боєготовності ВПС
Болгарія починає комплексну перевірку бойової авіації. Фото: pixabay.com

Болгарія розпочала комплексну перевірку бойової авіації.

Про перевірку рівня підготовки та боєготовності військово-повітряних сил Болгарії, повідомляє Euractiv.

"Країна вирішила розпочати довгоочікувану перевірку рівня готовності та підготовки своїх військово-повітряних сил, у яких протягом останніх років під час бойових навчань та демонстраційних польотів загинули кілька людей", - йдеться у повідомленні.

Болгарія охороняє частину повітряного простору східного флангу НАТО старими, складними в обслуговуванні винищувачами МіГ-29 та Су-25, які були поставлені з СРСР понад 35 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США помітили біля Аляски військові кораблі РФ і КНР

Питання стану бойової авіації країни є особливо проблематичним з огляду на необхідність захисту східного флангу НАТО від провокацій з боку РФ після вторгнення в Україну у 2022 році. Застаріла військова техніка є серйозною перешкодою для якісної підготовки пілотів.

"Ми перевіримо організованість, підготовку, дисципліну та наявність у військових пілотів достатньої кількості годин, проведених у повітрі", - заявив міністр оборони Болгарії Атанас Запрянов.

13 вересня 2024 року під час демонстраційного польоту на найбільшій військовій авіабазі Болгарії "Граф Ігнатьєво" розбився навчально-бойовий літак L-39, унаслідок чого загинули двоє пілотів.

Перший масштабний інцидент у болгарській бойовій авіації стався у 2018 році, коли через механічну несправність розбився військовий гелікоптер Мі-17. Тоді загинули двоє людей.

Україна створила нову балістичну ракету. Вона вже пройшла льотні випробування. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на відкритті другого Міжнародного форуму оборонних індустрій.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія почала перевірку боєготовності ВПС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі