середа, 10 січня 2024 06:34

Блінкен звернувся до Ізраїлю щодо жертв серед цивільних у Секторі Гази

Блінкен звернувся до Ізраїлю щодо жертв серед цивільних у Секторі Гази
Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся із премєр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Фото: gettyimages.com

Ізраїль має припинити завдавати додаткової шкоди цивільному населенню в Секторі Гази.

Водночас США підтверджують підтримку права Ізраїлю не допустити повторення терористичних атак 7 жовтня. Про це під час зустрічі з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє пресслужба Держдепартаменту.

Блінкен підкреслив важливість уникнення подальшої шкоди цивільному населенню і захисту цивільної інфраструктури в Газі. Він також заявив про "занадто великі" жертви серед мешканців Гази, особливо серед дітей.

При цьому держсекретар закликав Ізраїль підтримати зусилля ООН з відновлення Сектора Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без згоди Конгресу: Блінкен схвалив продаж Ізраїлю артилерійських снарядів

"Блінкен і Нетаньягу обговорили поточні зусилля, спрямовані на звільнення всіх заручників, що залишилися, і важливість збільшення обсягів гуманітарної допомоги, що надходить до цивільного населення в Газі", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, міністр оборони Йоав Галант під час зустрічі з Блінкеном заявив, що Ізраїль посилить свої операції в районі Хан-Юніс на півдні Гази, доки не будуть знайдені лідери ХАМАСу та не будуть звільнені ізраїльські заручники.

Він поінформував Блінкена про перебіг війни та відзначив "зміни у тактиці ведення бойових дій" на півночі Гази, де військові зменшили інтенсивність бойових дій після того, як отримали оперативний контроль над територією.

Галант також попросив Блінкена посилити тиск на Іран, щоб запобігти ескалації на інших театрах військових дій.

Водночас ультраправий міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен Гвір відкритіше виступив проти тиску США, звернувшись у своєму твіті англійською мовою до Блінкена.

"Зараз не час розмовляти з ХАМАСом м'яко, настав час застосувати велику палицю", - заявив він.

Війна у Секторі Гази триватиме ще багато місяців. Ізраїль буде битися доти, поки не досягне всіх своїх цілей. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Він наголосив, що країна веде війну на всіх фронтах. При цьому Нетаньягу пообіцяв протистояти Ірану скрізь та всіма способами.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен звернувся до Ізраїлю щодо жертв серед цивільних у Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі