пʼятниця, 31 липня 2020 22:40

Білоруський слідчий розвінчав брехню "вагнерівців"

Білоруський слідчий розвінчав брехню "вагнерівців"
Затримані не збирались летіти в Стамбул. Фото: "Сильные Новости"

Затримані в Білорусі "вагнерівці" не збиралися летіти до Стамбулу, хоча і мали квитки.

31 липня про це заявив глава слідчої групи Білорусі Олександр Агафонов в ефірі білоруського телеканалу .

"Очевидним є, що при організованій підготовці скоєння злочину зловмисники готували собі алібі. Подібна ситуація мала місце із затриманням 33 громадян Російської Федерації, у яких на руках були квитки на виліт на 25 липня в Стамбул. Однак, як з'ясувалося, летіти туди вони не мали намір", - сказав він.

Група була організованою і управлялася по військовим стандартам.

"У месенджері WhatsApp була створена група 1.ru з визначеною метою - для управління особовим складом", - повідомив слідчий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагатиме в Білорусі екстрадиції затриманих вагнерівців

Учасниками групи були всі 33 затриманих фігуранта. Агафонов розповів, що всі затримані допитані за участю захисників.

"Їхні свідчення непослідовні, а про цілі перебування в Республіці Білорусь - суперечливі. 11 осіб мали намір летіти до Венесуели, 15 в Турецьку республіку, два - на Кубу, один - в Сирію. Один взагалі не знав, куди летить. Три від дачі показань відмовилися. Видається сумнівним, що на одному рейсовому літаку можна зробити переліт в країни різних континентів. Це те ж саме, що на одному поїзді їхати відразу в Москву, Санкт-Петербург, Сочі і Магадан", - додав слідчий.

У ніч на середу в санаторії під білоруським Мінськом було затримано 32 людини, яких називають працівниками приватної військової компанії Вагнера. Ще одну людину було затримано на півдні країни.

Білорусь уже запросила послів Росії та України для пояснень і обговорення ситуації з затриманням бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський слідчий розвінчав брехню "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі