понеділок, 24 жовтня 2022 21:28

Білоруси відвели військову техніку від кордону

Від прикордонних районів відвели більшість білоруської військової техніки.

Її повернули на місця постійної дислокації, повідомляє моніторингова група "Беларускі гаюн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов зробив заяву щодо загрози нападу з боку Білорусі та наступу на Київ

Зафіксували збільшення пересувань військової техніки залізницею. Більшість сил вивезли з прикордонних районів.

Перекидають здебільшого танки Т-72б і Т-72б3, бойові машини піхоти БМП-2, бойові розвідувальні машини БРМ-1К, багатоцільові плавучі бронетранспортери МТ-ЛБ, а також 122-мм полкові самохідні гаубиці, САУ 2С1 "Гвоздика" й БТР.

"Окремо варто згадати про пересування ЗС РФ залізницею на полігони: 230 загальновійськовий полігон "Обуз-Ліснівський" (Барановичський район), полігон "Лепельський" 19 ОМБр (Лепельський район), полігон "Лосвідо" 103 ОВДБр (Вітебський район). Але зараз перекидання військ ще триває", – вказали у групі.

Автор: "Беларускі гаюн"
  У Білорусі відвели від кордону більшу частину військової техніки
У Білорусі відвели від кордону більшу частину військової техніки

20 жовтня Генштаб Збройних сил України заявив, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід білоруського кордону для "перерізання" логістики постачання зброї.

Того ж дня "Радіо Свобода" опублікувало супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

Американський Інститут вивченні війни (ISW) переконаний, що ризик такої атаки противника на північ України залишається низьким, попри попередження українського командування.

Росія намагається в пряму залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. За даними українського Генштабу, під виглядом навчальних зборів у Республіці Білорусь проводять приховану мобілізацію.

14 жовтня самозваний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про "розгортання союзного угруповання військ", до якого входять білоруські та російські військові частини.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси відвели військову техніку від кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі