пʼятниця, 31 березня 2017 13:42

Білорусь відмовилася віддати Росії $700 млн

Білорусь відмовилася віддати Росії $700 млн
Білорусь відмовилася заплатити Росії $700 млн за газ. Фото: БЕЛТА

Білорусь відмовилася виплачувати Росії $700-мільйонний борг за постачання газу. У Мінську ці кошти не вважають боргом.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Білорусі Владислав Сичевич, інформує "БЕЛТА".

Заяву міністра енергетики РФ Олександра Новака про переговори щодо газу білоруська влада вважає "неконструктивною" і "подібною на пропаганду".

"Вчора низка ЗМІ опублікували заяву міністра енергетики РФ Олександра Новака за підсумками переговорів прем'єр-міністрів Росії і Білорусі. Зокрема, пан Новак зазначив недостатньо конструктивну позицію Мінська з газової суперечки. У цьому зв'язку вважаємо неконструктивною заяву міністра, яка не відповідає тому, що насправді обговорювали на зустрічі, - зазначив Владислав Сичевич. - Така заява більше схожа на пропаганду, ніж на констатацію фактів".

За його словами, білоруська сторона, як і раніше, зацікавлена у якнайшвидшому вирішенні ситуації. Водночас наполягає на безумовному виконанні підписаної 2011 року міжурядової угоди щодо утворення ціни на газ. Або ж на узгодженні взаємоприйнятних змін до цієї угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб не повзати на колінах": Лукашенко хоче незалежності від Росії

"Стосовно заяв глави Міненерго Олександра Новака про неготовність Білорусі погасити так званий борг перед Росією за газ, білоруська сторона не розглядає ці кошти як борг", - наголосив він.

Олександр Новак сказав, що Росія і Білорусь не змогли досягти домовленості щодо врегулювання газового питання за підсумками зустрічей прем'єр-міністрів двох країн. За його словами, Білорусь не готова погасити борг перед Росією за газ без надання преференцій. Заборгованість перевищує $700 млн.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь відмовилася віддати Росії $700 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі