пʼятниця, 23 серпня 2024 08:44

Білорусь слідом за Путіним посилила співпрацю з Китаєм

Білорусь слідом за Путіним посилила співпрацю з Китаєм
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко посилює співпрацю з Китаєм. Фото: eastnews.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко посилює співпрацю з Китаєм слідом за російським диктатором Володимиром Путіним.

До Мінська після Москви завітав прем'єр-міністр Китаю Лі Цян, повідомляє Reuters.

"Після зустрічі з прем'єр-міністром Білорусі Романом Головченком сторони зробили заяву про посилення співпраці в низці секторів, включаючи торгівлю, безпеку, енергетику та фінанси", - пише видання.

Білорусь має намір поглибити співпрацю з Великою затокою Гуандун-Гонконг-Макао, мегаполісом, який охоплює дев'ять міст, включаючи Гуанчжоу, Шеньчжень і Чжухай, йдеться в заяві, опублікованій МЗС Китаю.

"КНР і Білорусь також зміцнять співпрацю в промислових ланцюгах поставок і продовжуватимуть посилювати спрощення торгівлі, щоб зменшити витрати для обох сторін", - сказано в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін благає про перемовини - аналітик при РНБО

Білорусь була однією з перших країн, які відгукнулися на ініціативу Китаю "Один пояс, один шлях".

КНР є другим за величиною торговим партнером Білорусі та її найбільшим торговим партнером в Азії. Торік двостороння торгівля перевищила $8,4 млрд.

Лі прибув до Білорусі в четвер після завершення свого першого візиту до Росії в якості прем'єр-міністра Китаю.

"Китайсько-білоруські відносини залишаються жвавими протягом останніх 32 років, попри зміну міжнародного ландшафту", - заявив він під час свого візиту до Мінська.

Минулого тижня Лукашенко заявив, що нібито над Білоруссю збили "кілька цілей", які залетіли в повітряних простір з боку України.

Цього тижня самопроголошений президент Білорусі заявив, що перекинув до кордону з Україною "майже третину армії". Лукашенко сказав, що на кордоні начебто знаходиться понад 120 тис. українських військових.

Державна прикордонна служба України не фіксує збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ біля кордону з Україною, сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь слідом за Путіним посилила співпрацю з Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі