понеділок, 26 червня 2023 23:18

Білий дім під час бунту Пригожина провів переговори з росіянами

Білий дім під час бунту Пригожина провів переговори з росіянами
Представник США Джон Кірбі розповів про переговори з росіянами. Фото: eastnews.ua

Білий дім провів переговори з росіянами під час бунту глави ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Це були дипломатичні обговорення, заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін виступив зі зверненням про бунт Пригожина: що сказав

"У нас був хороший, прямий зв'язок із росіянами у вихідні", – заявив він.

Представники Білого дому заявив, що США непричетні до заколоту і що вони очікують від Росії дотримання міжнародних зобов'язань щодо захисту дипломатів у Москві.

Сполучені Штати не знають деталей угоди між російським диктатором Володимиром Путіним і босом "Вагнера" Пригожиним. Також їм не відоме місцезнаходження Пригожина і більшості військовослужбовців "Вагнера", додав Кірбі.

Він також прокоментував інформацію про загрозу підриву російськими військами Запорізької АЕС. За його словами, "неминучої" загрози немає.

"Я не вдаватимуся в конкретні розвіддані – я б сказав, що ми дуже уважно стежимо за цим, бачимо ці повідомлення. Американська сторона має можливість відстежувати рівень радіації навколо атомної електростанції. Ми не бачили жодних ознак того, що ця загроза є неминучою, але ми стежимо дуже уважно", – зазначив Кірбі.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім під час бунту Пригожина провів переговори з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі