четвер, 24 серпня 2023 10:45

Бербок розчарована санкціями проти Росії

Бербок розчарована санкціями проти Росії
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що економічні санкції проти РФ не діють. Фото: eastnews.ua

Економічні санкції проти Росії недостатньо ефективні.

Так вважає міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Про це йдеться у книзі журналіста Штефана Ламбі "Надзвичайна ситуація. Управління під час війни", передає DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка РФ починає відновлюватись після санкцій, проте є нюанс

Вона сказала, що у випадку з Росією економічні санкції не мають ефекту, адже логіка демократичних країн не діє в автократичних країнах.

"Ми виявили, що за допомогою раціональних рішень, раціональних заходів, які узгоджують між собою цивілізовані уряди, цю війну завершити не вдасться", – наголосила Бербок.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підготував щорічний звіт про стан ВВП різних країн світу.

Очікується, що загальний рівень ВВП у світі зросте, однак є кілька країн, яким МВФ прогнозує скорочення внутрішнього валового продукту. Про це пише Comments.ua.

Згідно зі звітом World Economic Outlook 2023 зменшення ВВП очікується для 29 країн на загальну суму у $500 млрд.

Лідером зі скорочення економіки є Росія, яка втратить до кінця 2023 року $150 млрд у порівнянні з показниками минулого року. Це становить близько третини від загального спаду економік 29 країн.

Таким чином за прогнозами МФВ Російська Федерація матиме у кінці 2023 року ВВП $2,06 трлн.

Зараз ви читаєте новину «Бербок розчарована санкціями проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі