вівторок, 18 квітня 2023 03:57

Білий дім розкритикував скандальні заяви президента Бразилії

Білий дім розкритикував скандальні заяви президента Бразилії
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі сказав, що президент Бразилії да Сілва повторює російську і китайську пропаганду. Фото: eastnews.ua

Білий дім розкритикував президента Бразилії Луїса Інасіо Лулу да Сілва за заяви, в яких він звинувачував США у "заохоченні війни в Україні".

Зокрема, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі сказав, що да Сілва повторює російську і китайську пропаганду, пише NDTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії зробив нову скандальну заяву щодо війни в Україні

"У цьому випадку Бразилія повторює російську і китайську пропаганду, зовсім незважаючи на факти", - сказав він.

У суботу під час свого візиту до Китаю Сілва заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити "заохочувати війну" на території України й "почати говорити про мир". Таким чином їм нібито вдасться "переконати" російського та українського президентів.

Після Сілва закликав до створення "Великої двадцятки" для миру в Україні за участю країн Латинської Америки, Китаю та ОАЕ.

За словами Кірбі, Вашингтон не має "жодних заперечень проти будь-якої країни, яка хоче спробувати покласти край війні".

"Очевидно, що ми хочемо, щоби ця війна закінчилася. Це може статися прямо зараз, сьогодні, якщо Путін припинить атакувати Україну та виведе свої війська. Останні коментарі Бразилії про те, що Україна має розглянути питання про поступку Криму як умову для встановлення миру, просто помилкові, особливо для такої країни, як Бразилія, яка голосувала в ООН за дотримання принципів суверенітету та територіальної цілісності", — додав представник Білого дому.

Раніше Сілва заявив, що Україна повинна відмовитися від Криму. Мовляв, якщо "віддати Росії Крим", це гарантуватиме настання миру.

В українському МЗС відповіли на заяви бразильського президента. За словами речника зовнішньополітичного відомства Олега Ніколенка, немає "жодної юридичної, політичної чи моральної причини", чому Україна має поступатися хоча би сантиметром своєї землі.

Президент Бразилії також дорікнув США та Євросоюзу, що не витрачали "багато часу" на мирні переговори на початку війни.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім розкритикував скандальні заяви президента Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі