вівторок, 17 жовтня 2023 03:44

Байден відвідає Ізраїль: назвали дату

Байден відвідає Ізраїль: назвали дату
Президент США Джо Байден відвідає Ізраїль. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден відвідає Ізраїль у середу 18 жовтня.

Про візит Байдена повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетаньягу - Путіну: "Ізраїль не зупиниться"

Президент Байден вирушить до Ізраїлю, щоб продемонструвати свою непохитну підтримку і провести консультації щодо наступних кроків, додала прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр. Потім, за її словами, Байден вирушить до Йорданії, де зустрінеться з королем Абдаллою, президентом Єгипту та президентом Палестинської автономії. Байден планує обговорити гуманітарні потреби цивільного населення в Газі.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху запросив Байдена відвідати Ізраїль.

Як відомо, США підтримали Ізраїль у його протистоянні ХАМАСу. Зокрема, Пентагон відібрав близько 2000 військовослужбовців США для підтримки Ізраїлю. Таке рішення вказує на те, що Вашингтон готується підтримувати ЦАХАЛ, якщо Ізраїль ухвалить рішення розпочати наземну операцію в Секторі Гази.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. Ізраїльські війська у відповідь на атаку на свої території розпочали операцію "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції у Секторі Гази, яку планували на ці вихідні. Причиною називають погоду.

Зараз ви читаєте новину «Байден відвідає Ізраїль: назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі