вівторок, 17 жовтня 2023 02:03

Нетаньягу - Путіну: "Ізраїль не зупиниться"

Нетаньягу - Путіну: "Ізраїль не зупиниться"
Прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньяху мав розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Фото: Getty Images

У прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху підтвердили його розмову з російським президентом Володимиром Путіним.

Нетаньяху, зокрема, заявив, що Ізраїль не зупиниться поки не покарає ХАМАС. Про це йдеться на сторінці Нетаньяху в X (Twitter).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль та ХАМАС – брати-близнюки. Путін тролить ізраїльтян

"Прем'єр-міністр ясно дав зрозуміти, що Ізраїль зазнав нападу мерзенних і жорстоких вбивць, вступив у війну рішучий і згуртований і не зупиниться, поки не знищить військовий і урядовий потенціал ХАМАС", - повідомили в канцелярії.

Після вторгнення терористів на територію Ізраїлю, Росія закликала сторони "припинити вогонь" і "повернутися за стіл переговорів".

Путін заявив, що Росія виступає за створення незалежної суверенної палестинської держави, а також сказав, що стурбований можливою великомасштабною операцією ЦАХАЛ у секторі Гази.

Вчора в Кремлі сказали, що під час бесіди з Нетаньяху диктатор "висловив щирі співчуття рідним і близьким загиблих ізраїльтян, акцентував рішуче неприйняття і засудження будь-яких дій, жертвами яких стає цивільне населення, в тому числі жінки і діти".

7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Армія оборони Ізраїлю відкинула бойовиків і почала наступ на територію Сектора Гази. Вже знищені кілька лідерів ХАМАСу.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньягу - Путіну: "Ізраїль не зупиниться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі