вівторок, 03 вересня 2024 04:08

Байден відреагував на вбивство заручників терористами ХАМАС

Байден відреагував на вбивство заручників терористами ХАМАС
У Газі знайдено тіла шести ізраїльських заручників. Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден після вбивства бойовиками ХАМАС заручників, захоплених в Ізраїлі, наголосив на важливості притягнення до відповідальності лідерів цього терористичного угруповання.

Про це повідомляє Білий дім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час наймасштабнішого протесту в Ізраїлі сталися сутички

Водночас він вважає, що прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху робить недостатньо для досягнення угоди щодо звільнення заручників.

Після цього глава ізраїльського уряду на прес-конференції в Єрусалимі заявив, що слід чинити тиск на ХАМАС, а не на Ізраїль, особливо після смерті заручників.

"І тепер після цього нас просять проявити серйозність? Нас просять піти на поступки? Який меседж це надсилає ХАМАС? У ньому сказано: убивайте більше заручників", - сказав Нетаньяху.

Він також висловив сумнів у тому, що Байден або інші лідери країн серйозно налаштовані на досягнення миру, коли нібито вимагають від Ізраїлю піти на додаткові поступки, і що натомість це має зробити організація ХАМАС.

Ізраїль 28 серпня розпочав контртерористичну операцію в деяких північних районах на західному березі річки Йордан.

У ЦАХАЛ заявили, що проводять операцію у районах Дженіна і Тулькарми для боротьби з іранською терористичною інфраструктурою.

Кілька днів тому у Секторі Гази ізраїльські військові виявили у тунелях під містом Рафах тіла шести заручників, яких ХАМАС захопив у полон ще у жовтні 2023 року. За даними слідства, терористи вбили людей незадовго до того, як до них дісталися сили ЦАХАЛ.

Зараз ви читаєте новину «Байден відреагував на вбивство заручників терористами ХАМАС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі