вівторок, 09 липня 2024 03:01

Байден відреагував на масований ракетний обстріл України

Байден відреагував на масований ракетний обстріл України
Президент США Джо Байден висловив підтримку Україні. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відреагував на масований ракетний обстріл України 8 липня.

Він закликав світ не ігнорувати російську агресію. Про це йдеться в заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло на землі: як "Охматдит" пережив моторошний удар РФ і що кажуть очевидці

"Ракетні удари Росії, внаслідок яких сьогодні загинули десятки цивільних українців, а найбільша дитяча лікарня в Києві зазнала ушкоджень і постраждала, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії. Дуже важливо, щоб світ продовжував підтримувати Україну в цей важливий момент і щоб ми не ігнорували російську агресію", - сказав президент США.

Американський лідер нагадав, що вже цього тижня зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленський на саміті НАТО у Вашингтоні.

"Я зустрінуся з президентом Зеленським, щоб дати зрозуміти, що наша підтримка України непохитна. Разом із нашими союзниками ми оголосимо про нові заходи зі зміцнення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити її міста і цивільне населення від російських ударів. Сполучені Штати підтримують народ України", - додав Байден.

Вранці 8 липня росіяни атакували Київ ракетами, загинули щонайменше 27 людей.

Зокрема, по "Охматдиту" терористи РФ вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці трагедії знайдено відповідні докази - уламки корпуса задньої частини Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

9 липня, у Києві оголосять День жалоби.

Зараз ви читаєте новину «Байден відреагував на масований ракетний обстріл України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі