вівторок, 13 вересня 2022 06:30

Азербайджан зробив офіційну заяву після загострення на кордоні з Вірменією

Азербайджан зробив офіційну заяву після загострення на кордоні з Вірменією
Міноборони Азербайджану звинуватило Вірменію в ескалації конфлікту на кордоні. Фото: mod.gov.az

Азербайджан виступив з офіційною заявою щодо загострення ситуації на кордоні.

Там стверджують, що відповідальність за ескалацію конфлікту лежить "на військово-політичному керівництві Вірменії". Про це повідомило міністерство оборони Азербайджану на сайті.

"Єдиною державою-агресором і окупантом в регіоні є Республіка Вірменія. Присутність особового складу і техніки збройних сил Вірменії в Карабахській економічній зоні Азербайджану продовжується", – йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Азербайджану зайняла місто

Зазначається, що у відповідь на широкомасштабну провокацію Вірменії азербайджанська армія застосовує локальні контрзаходи, вогневі точки нейтралізовані.

"Продовжувана Вірменією політика військового авантюризму та реваншизму, інтенсивний обстріл позицій азербайджанської армії на Кельбаджарському, Лачинському, Дашкасанському та Гедабейському напрямках протягом останнього місяця та масштабні провокації, які вона застосувала сьогодні, є основними причинами ескалації конфлікту", – додали у відомстві.

У ніч на 13 вересня на кордоні Азербайджану та Вірменії загострилася ситуація. Держави обмінялися звинуваченнями в провокаціях і обстрілах. Почалися бої.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян практично одразу подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну. Опісля він скликав Радбез, на засіданні схвалили рішення просити допомоги у Росії та ОДКБ.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан зробив офіційну заяву після загострення на кордоні з Вірменією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі