середа, 25 жовтня 2023 09:09

Австралія направляє війська на Близький Схід

Австралія направляє війська на Близький Схід
Австралія направляє на Близький Схід свої війська. Фото: pixabay.com

Австралія направляє свої війська та військово-транспортні літаки на Близький Схід.

Водночас Канберра не розкриває, скільки саме військовослужбовців буде відправлено на Близький Схід і де вони дислокуватимуться, пише BBC.

"Таке рішення прийняли через посилення занепокоєння за австралійських громадян, які перебувають у регіоні, та на випадок подальшого погіршення ситуації", - сказано в повідомленні.

Два C-130J Super Hercules вирушають на додаток до важкого транспортного літака C-17A Globemaster і повітряного паливозаправника KC-30, які вже перебувають на Близькому Сході, повідомив міністр оборони Австралії Річард Марлс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вашингтоні сказали, чи вводитимуть США війська в Ізраїль

"Йдеться про значну кількість військ", - сказав він у інтерв'ю австралійській телерадіокомпанії ABC, не уточнивши, скільки саме військовослужбовців буде відправлено і де вони дислокуватимуться.

Американські військові будуть направлені на Близький Схід для підтримки Ізраїлю.

Пентагон вже відібрав близько 2 тис. військовослужбовців, аби їх підготувати до цієї місії. Таке рішення вказує на те, що Вашингтон готується підтримувати ЦАХАЛ, якщо Ізраїль ухвалить рішення розпочати наземну операцію в Секторі Гази, пише The Washington Post.

Головними завданнями військових США в Ізраїлі стануть консультування та медична підтримка.

Зараз ви читаєте новину «Австралія направляє війська на Близький Схід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі