понеділок, 16 жовтня 2023 22:13

Пентагон відправить в Ізраїль своїх військових

Пентагон відправить в Ізраїль своїх військових
Пентагон відібрав близько 2000 військовослужбовців для допомоги Ізраїлю. Фото: korrespondent.net

Американські військові будуть направлені на Близький Схід для підтримки Ізраїлю.

Пентагон вже відібрав близько 2000 військовослужбовців, аби їх підготувати до цієї місії. Таке рішення вказує на те, що Вашингтон готується підтримувати ЦАХАЛ, якщо Ізраїль ухвалить рішення розпочати наземну операцію в секторі Гази, пише The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Ізраїлі буде довгою - міністр оборони

Головними завданнями військових США в Ізраїлі стануть "консультування та медична підтримка", повідомили чиновники американського відомства.

Наразі відібрані військові перебувають на Близькому Сході та в Європі. Поки що невідомо, що саме стане підставою для їхнього перекидання і куди їх можуть відправити.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу запросив президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена відвідати цього тижня Ізраїль. Американські та ізраїльські офіційні особи обговорюють можливість такого візиту найближчим часом.

Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції у Секторі Гази, яку планували на ці вихідні. Причиною називають погоду.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Члени ХАМАСу захоплювали території, вбивали людей й брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

Ізраїльські війська у відповідь на атаку на свої території розпочали операцію "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон відправить в Ізраїль своїх військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі