четвер, 27 травня 2021 13:49

Японський лікар попередив про появу "олімпійського" штаму коронавірусу

Японський лікар попередив про появу "олімпійського" штаму коронавірусу
Олімпійські ігри в Токіо стартують 23 липня. Фото: Getty Images

Проведення Олімпійських ігор у Токіо цього літа за участі десятків тисяч людей з усього світу може призвести до появи нового "олімпійського" штаму коронавірусу.

Про це попередив керівник спілки лікарів Японії Наото Уеяма, пише Stuff.

За його словами, Міжнародний олімпійський комітет і уряд Японії недооцінили ризики приїзду в країну 15 тис. олімпійських і паралімпійських спортсменів, десятків тисяч офіційних осіб, суддів, представників ЗМІ з понад 200 країн і територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували відсоток побічних реакцій від вакцинації проти Covid-19

Керівник спілки лікарів наголосив, що Олімпійські ігри будуть першим масштабним заходом із початку пандемії коронавірусу. І заразні штами вірусу, виявлені у Великій Британії, Бразилії, Індії та ПАР, можуть потрапити в Токіо.

"Я думаю, що основна проблема в тому, чи з'явиться новий мутантний штам вірусу в результаті Олімпіади. Проводити Олімпійські ігри тут, у Токіо, небезпечно", - прокоментував він.

Олімпійські й Паралімпійські ігри мали відбутися в Токіо 2020 року, але через пандемію їх перенесли. Тепер Олімпіада відбудеться з 23 липня до 8 серпня включно, а Паралімпіада - з 24 серпня до 5 вересня включно.

Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) видало дозвіл на екстрене використання препарату з антитілами до Covid-19, розробленого британською компанією GlaxoSmithKline і американської Vir Biotechnology.

Зараз ви читаєте новину «Японський лікар попередив про появу "олімпійського" штаму коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі