четвер, 25 січня 2024 08:34

Японія готується до атак. У Токіо збудують мережу бомбосховищ

Японія готується до атак. У Токіо збудують мережу бомбосховищ
Місцева влада планує збудувати 56 тисяч безпечних місць для прикриття населення у разі нападу. Фото: pixabay.com

Японія готується до ракетних атак, тому збудує в столиці мережу бомбосховищ.

Влада Токіо планує збудувати 56 тис. безпечних місць для прикриття населення у разі нападу і ракетних атак, пише Yomiuri.

"У місті створять підземні сховища для мешканців столиці. Проте, якщо напади продовжаться або стануть більш інтенсивними, ці місця можуть бути переповнені і не зможуть забезпечити безпеку всіх людей", - сказано в повідмленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР визнала випробування нової стратегічної крилатої ракети

Орім води та харчових продуктів, їх оснастять вентиляційним обладнанням, джерелами аварійного електропостачання та засобами зв'язку для забезпечення можливості тривалого перебування.

"Будівництво підземних сховищ коштує чималих гроше, а отже їх буде складно встановити по всьому Токіо. Уряд столиці сподівається, що приватний сектор також розвиватиме підземні притулки. Наприклад, шляхом встановлення підземних просторів, які можна буде використовувати як сховища, коли будівлі збудовані", - зазначає видання.

Росія обіцяє Японії "серйозні наслідки", якщо остання надасть Україні систем протиповітряної оборони Patriot.

Японія збудує у південній префектурі Окінава мережу укриттів та бомбосховищ на випадок надзвичайної ситуації чи збройного конфлікту в Тайвані. Китай вважає острівну державу своєю територією і прагне узяти її під контроль Пекіна.

Укриття збудують на островах південно-західного ланцюга Нансей, найближчі з яких - Йонаґуні та Ішігакі - знаходиться на відстані трохи більше 200 км і 300 км від Тайваню відповідно.

Місцева влада виступила з ініціативою розширення портів для розміщення великотоннажних кораблів та будівництва підземних паркінгів, які могли б служити місцями для екстреної евакуації жителів.

Зараз ви читаєте новину «Японія готується до атак. У Токіо збудують мережу бомбосховищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі