вівторок, 20 вересня 2022 20:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал спрогнозував результати російської мобілізації

Американський генерал спрогнозував результати російської мобілізації
Росіянам знадобляться місяці, щоб підготувати мобілізованих. Фото: eastnews.ua

Якщо Росія оголосить мобілізацію, знадобиться кілька місяців для екіпірування та підготування нових військових.

Навряд чи Кремлю вдасться залучити багато людей, каже експерт вашингтонського Центру аналізу європейської політики, генерал США у відставці Бен Годжес. Про це пише "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО відреагувало на псевдореферендуми окупантів

"Знадобиться кілька тижнів або навіть місяців, щоб нових солдатів екіпірували, навчили й підготували до відправлення в бій. Зазвичай їх першими вбивають або ранять, якщо вони не швидко вчаться, що робити та як виживати", – сказав генерал.

Мобілізованих можуть надіслати на поповнення чинних підрозділів. Новим підрозділам буде необхідний час, щоб справді підготуватися до бою. Мине кілька місяців, перш ніж вони з'являться на полях битв.

"І я маю сумнів, що це помітно вплине на бойові дії упродовж багатьох місяців", – додав Ходжес.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін, можливо, готується оголосити мобілізацію. Сполучені Штати Америки ніколи не визнають анексії Росією частини окупованих територій України. Про це сказав радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал спрогнозував результати російської мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі