четвер, 25 січня 2024 20:18

Який розрив між Трампом і Байденом: показали свіжий рейтинг

Який розрив між Трампом і Байденом: показали свіжий рейтинг
Показали соціологію у США щодо підтримки Байдена і Трампа. Фото: Getty Images

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп збільшив перевагу над чинним президентом Джозефом Байденом у загальнонаціональному опитуванні.

Учасники опитування Reuters/Ipsos розповіли, за кого голосували б на президентських виборах. Про це повідомила "Європейська правда".

За Трампа віддали б свої голоси 40% респондентів, за Байдена - 34%.

Решта опитаних заявили, що не визначились із вибором, планують голосувати за когось іншого або не голосуватимуть ні за кого.

Перевага Трампа у шість відсоткових пунктів зберігалася й тоді, коли респондентам пропонували можливість проголосувати за кандидатів не від республіканців і демократів.

Наприклад, коли третім кандидатом був Роберт Кеннеді-молодший - племінник 35-го президента США й противник вакцинації, Трамп отримував 36% підтримки, Байден - 30%, а Кеннеді - 8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Туреччини схвалив вступ Швеції в НАТО

Опитування Reuters/Ipsos на початку січня показувало однакові результати для провідних претендентів на посаду президента від Демократичної і Республіканської партії. Ймовірно, Трамп наростив підтримку на тлі вдалих результатів праймериз в Айові і Нью-Гемпширі.

Водночас більшість американських виборців в опитуванні висловили невдоволення й Трампом, і Байденом.

Три чверті респондентів вважають, що чинний президент США надто старий для роботи у владі. Проти його переобрання 70%, а проти Трампового - 56%.

Опитування Reuters/Ipsos охопило 1250 американців. Похибка опитування становить 3%.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Який розрив між Трампом і Байденом: показали свіжий рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі